Това съобщи пред Българското национално радио транспортният министър Георги Гвоздейков.  Инцидентът

...
Това съобщи пред Българското национално радио транспортният министър Георги Гвоздейков.  Инцидентът
Коментари Харесай

Нулева видимост и загуба на ориентация са причина за инцидента край Гърмен

Това заяви пред Българското национално радио транспортният министър Георги Гвоздейков. 

 

Инцидентът стана на 22 септември. Хеликоптерът бе част от гражданската авиация и е пръскал против вредители. Малко по-късно летателният уред бе открит разрушен, а водачът на борда - мъртъв. 

 

Транспортният министър съобщи, че към 7:30 ч. е имало сериозна мъгла. По думите на Гвоздейков водачът е подхванал сериозен риск при излитането в тази обстановка и случаят е можел да бъде предотвратен. Според събраната все още информация водачът е подхванал изключително рисково политане.

 

Министър Гвоздейков разяснява и построяването на трети мост над река Дунав, за който на 20 септември държавните управления на България и на Румъния подадоха формуляра за предпроектно изследване и кандидатстване за финансиране от Европейската комисия (ЕК). По думите на министъра към 1,4 млн. евро ще бъде сумата, която би трябвало да заплати страната ни за трети мост на река Дунав.

 

Гвоздейков разяснява и развиването на железопътния превоз. По думите на министъра до този миг не е вложено задоволително и надлежно няма рационализация. Процесът е стартиран с оповестяването на публичните поръчки за нов преносим състав.

 

В коментар за прекратената концесия на нефтеното пристанище " Росенец ", министър Гвоздейков позволи да бъдат предявени искания от някогашния концесионер " Лукойл ":

" Ние сме изпълнили закона. Към момента пристанището действа обикновено, разтоварват се танкери с нефт. Но съответно за претенциите от страна на " Лукойл " аз не мога да отговоря. Това може би ще се взема решение на равнище Европейска комисия или Европейски съд, нямам визия ".  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР